Bahan-bahan :
- Kek biasa or mentega or choc moist or kek lapis or tingkat or kek apa2 saja..Apolo pn boleh.. [ potong kiub2 ]
- Fruit cocktail
- Tepung kastard
- Instant jelly powder
Bahan-bahan kastard :
1 tin susu cair
2 sudu besar gula pasir
3 sudu besar tepung kastard [ bancuh dlu tpung dgn air spya x brketul2 yek ]
p/s: Kacau semua bhn2 kastard atas api yg perlahan dlm piyuk sampai pekat.
Cara-cara :
- susun kek di dalam mangkuk triffle or mana2 mangkuk yg leper.
- tuangkan kastard yg telah dimasak td ke dalam mangkuk tersebut.
- susun fruit cocktail di atas kastard td.
- tuangkan jelly yg telah dimasak dgn air. [ klo nk jelly yg lembik buh air byk2, klo nk jelly yg keras2 kurgkn air ]
- biarkan bbrpa minit di luar sblm disejukkan di dalam peti sejuk.
p/s; jgn mkn byk2 naa ! kencing manis plak stg. hee.
it worth every mouthful !
it worth every mouthful !
2 comments:
ehem. mcm kenai ja post nie. amek kt mana nie dik ? hurm..
hahahahahhaa.
amek dr seorg dktor kak.
knpa ?
brminat ? try lah !
trnyta lbh sedap dr biasa !
:D
Post a Comment